Sidste uge handlede om kernestyrke og mobilitet. Dette er meget vigtigt at kende forskellen mellem syge og sunde former for fitness. Det er ikke bare simpelt mekanik, og det handler ikke bare om at pumpe kropsdele og muskler op. Vi går i dybden og taler om, hvordan vores hjerne orkestrerer bevægelsens kompleksitet. Har du nogensinde hørt om mekanotransduktion?
I denne uge har vi vores fjerde WELD uge – Week of Education on Lifestyle Disease. Vi taler om en af de mest komplicerede emner i forbindelse med livsstilssygdomme – Alzheimers og andre Neurodegenerative Sygdomme. Jeg kan forberede dig kære lytter til at fysiologi-videoen bliver lidt længere end normalt. Derimod kompenserer vi med en kort og meget effektiv øvelse. Vi er midt i en pandemi af neurodegenerative sygdomme. Derfor skal vi kende den seneste forskning og praktiske strategier for at undgå degenerative processer i hjernen. Så vær opmærksom – denne uges undervisning har en stor potentiale til at forbedre, forlænge samt – redde liv!
Træningsvideoen idag er en replay fra vores kursus uge 26. Øvelsen fører til kombineret hypoksisk (O2↓) og hyperkapnisk (CO2↑) tilstand i lungerne. Denne forandring i lungernes gasblanding fører til øget iltning på celleniveau. I denne uge kommer vi til at se det fra et andet perspektiv, fordi denne øvelse også øger iltning af hjerneceller og normaliserer stofskifte i mitokondrierne – hvilket har en stor potentiale i at stoppe degeneration af neuroner.
Det er vigtigt, at du følger den rigtige rækkefølge – der er mange vigtige detaljer, der ikke må springes over!
1. Start med at se den GENERELT DISKUSSION for at få et indblik i denne uges emne – ca. 9 min:
2. Når du er færdig med dette, kan du gå videre til Fysiologi – ca. 37 min:
3. Og så videre til TRÆNING – ca. 3 min:
OBS! Det er vigtigt at se videoerne i den rigtige rækkefølge – der er detaljer, der ikke må overses!
God træning!
Misha Sakharoff
PS: Husk at være nysgerrig og stille spørgsmål: