Stop Alzheimers uden medicin: Uge 3 – Ernæring – Misha Sakharoff

Stop Alzheimers uden medicin: Uge 3 – Ernæring

SE VIDEOEN – FØR DU LÆSER ARTIKLEN NEDENFOR!

 

Forbindelse mellem insulin regulering, glucose niveau og kognitiv svækkelse/neurodegeneration

Lad os gennemgå nogle af de mange forbindelser mellem stofskifte-forstyrrelser/ diabetes og progressiv kognitiv tilbagegang. Risikoen for at udvikle Alzheimers Disease/ AD kan være op til 65% højere hos personer med diabetes. Kronisk hyperglykæmi (højt blodsukker) er identificeret som en risikofaktor for kognitiv svækkelse og demens.

Alt dette betyder at prædiabetes/ diabetes er en risikofaktor for kognitiv svækkelse og hurtigere kognitiv tilbagegang. Det gælder for alle typer demens, at langere diabetesvarighed er forbundet med højere risiko for alle typer demens. Desuden betyder det hurtigere progression fra mild kognitiv svækkelse (MCI) til Alzheimers, sammenlignet med personer uden diabetes.

Mange studier peger på, at insulinresistens i hjernen kan være årsagen til Alzheimers sygdom, som bliver nu ofte kaldt Type 3-diabetes. Den forårsager følgende ændringer i cellestruktur, som er karakteristiske for Alzheimers sygdom:

1. Neurofibrillære sammenfiltringer, snoede fibre af tau-protein, der ophober sig inde i neuronerne.

2. Beta-amyloid plak, proteinklumper som ophober sig i hjernen og stopper kommunikation mellem neuronerne. Forskere har også fundet ud af at lignende amyloid plak i beta-cellerne hos mennesker med type 2 diabetes kan være årsagen til død af insulinproducerende beta-celler.

Ifølge en artikel i august 2012 “Diabetes of the Brain” af Erika Gebel, PhD og William Klein, Ph.d.-professor i neurologi ved Northwestern University:

“Hvis insulin ikke kan udføre sit arbejde i hjernen, kan læring og hukommelse blive kompromitteret, hvilket fører til Alzheimers sygdom.” Undersøgelser har vist, at hjernen hos mennesker med diabetes er insulinresistent. Klein udtalte endvidere, at “insulinresistens i hjernen er det samme som insulinresistens i kroppen”.

“Amyloid beta er et usædvanligt fleksibelt og klæbrigt protein og klumper under visse betingelser hurtigt til dannelse af amyloidplak… En lignende proces kan finde sted i cellerne i bugspytkirtlen, som fremstiller insulin og bidrager til udviklingen af ​​diabetes (“Alzheimer i bugspytkirtlen”)”

 

Videnskabelige studier – Alzheimers og Diabetes:

Barbagallo M, Dominguez LG.  Type 2 diabetes mellitus and Alzheimer’s disease.  World J Diabetes. 2014;5:889-893. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4265876/

Arvanitakis Z, Wilson RS, Bienias JL, Evans DA, Bennett DA. Diabetes mellitus and risk of Alzheimer disease and decline in cognitive function. Arch Neurol. 2004;5:661-666. http://archneur.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=785863

De la Monte SM, Wands JR. Alzheimer’s disease is type 3 diabetes: evidence reviewed.
J Diabetes Sci Technol. 2008;2:1101-1113. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2769828/

 

 

Har du spørgsmål?

Husk at være nysgerrig og stille spørgsmål:

  • Skriv til mig direkte her nederst på siden under Leave a comment – jeg vil gøre alt for at svare hurtigst muligt.
  • Stil dem direkte til mig ved vores 45-min Live Q&A-session om Onsdagen kl.17.45
  • Jeg glæder mig til at møde dig online og besvare dine spørgsmål:
Location Local time Time zone UTC offset
København Onsdag, 17:45 CET UTC+1 hour
Tilslut ved 4 simple trin:
1. Husk at du skal have en google account – eller opret et nyt én gang for alle på www.google.dk. Gør det i god tid i forvejen!
2. Tryk på denne link præcist kl.17.45 på Onsdag: https://hangouts.google.com/group/ZHo3HyZQWlk83qYz1
3. Vent ca. 10-15 sekunder mens siden loader, og
4. Tryk på det lille kamera-symbol for at forbinde. Se billedet nedenfor:
hangout_join

Leave a Comment: