Stop Alzheimers uden medicin – Uge 2 – Misha Sakharoff

Stop Alzheimers uden medicin – Uge 2

SE VIDEOEN – FØR DU LÆSER ARTIKLEN NEDENFOR!

 

Hukommelsestab i forbindelse med Alzheimers reverseret for første gang

I et begrænset studie fra UCLA og Buck Institute er det lykkedes at få gode erfaringer med at bruge ‘systemisk tilgang’ til hukommelsesforstyrrelser – “Reversering af ​​kognitiv tilbagegang: Et nyt terapeutisk program,” UCLA / Buck Institute, 2014

Patient 1 havde to års progressivt hukommelsestab. Hun overvejede at stoppe sit arbejde, som involverede at data analyse og rapportskrivning, hun blev desorienteret under kørsel i bil, og hun blandede navnene på sine kæledyr.

Patient 2 begyndte at glemme sine kollegers ansigter på arbejdspladsen, glemte sine forkellige passwords og måtte lade sine assistenter konstant minde ham om hans arbejdsplan.

Patient 3’s hukommelse var så dårlig, at hun brugte en iPad til at optage alt, og så glemte hun adgangskoden. Hendes børn bemærkede, at hun ofte mistede sit tanke-flow i midten og ofte spurgte dem, om de havde udført de opgaver, som hun fejlagtigt troede, hun havde bedt dem om at gøre.

 

Efter det først blev beskrevet for over 100 år siden, har Alzheimers sygdom ikke haft en effektiv behandling

Men nu kan situationen endelig blive ændret. I det første lille studie af et nyt protokol til at reversere hukommelsestab viste 9 ud af 10 deltagere, herunder de ovenfor beskrevne, subjektive eller objektive forbedringer i deres hukommelse.

Seks patienter var ophørt med at arbejde eller havde kæmpet for deres job på det tidspunkt, de sluttede sig til undersøgelsen. Alle var i stand til at vende tilbage til deres job eller fortsætte med at arbejde med forbedret ydeevne, og deres forbedringer er blevet opretholdt.

Blandt de 10 var patienter med hukommelsestab i forbindelse med Alzheimers sygdom, med mild kognitiv svækkelse eller subjektiv kognitiv svækkelse (hvor patienten rapporterer kognitive problemer). En patient, der var blevet diagnosticeret med sen fase Alzheimers, har ikke kunnet forbedre sit tilstand.

Undersøgelsen blev udført Dr. Dale Bredesen fra UCLA Mary S. Easton Center for Alzheimer’s Disease Research og Buck Institute for Aging Research. Det er den første studie af sin art, der bekræfter, at hukommelsestab hos patienter kan blive vendt – med vedvarende forbedring – ved hjælp af et multi-funktionel terapeutisk program, som involverer omfattende diætændringer, motion, søvnoptimering, vitaminer og flere yderligere aspekter som påvirker hjernens stofskifte.

Resultaterne er offentliggjort i den aktuelle online udgave af tidsskriftet Aging.

 

Resultater er meget opmuntrende

Bredesen, Professor of Neurology, direktør for Easton Center og leder af studiet, sagde, at resultaterne er “meget opmuntrende”, men tilføjede, at der kræves et mere omfattende, kontrolleret klinisk forsøg.

Ingen enkelt lægemiddel har vist sig at stoppe eller endda bremse udviklingen af ​​Alzheimers, og medicinske stoffer har kun haft beskedne virkninger på Alzheimers symptomer. “I løbet af det sidste årti er hundreder af kliniske forsøg blevet udført for Alzheimers uden succes til en samlet pris på over 1 milliard dollar,” siger Bredesen.

Selvom andre kroniske sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, kræft og HIV er blevet forbedret ved brug af kombinationsbehandlinger, er sådanne kombinationsbehandlinger ikke blevet undersøgt for Alzheimers og andre hukommelsesforstyrrelser. Men i de sidste par årtier har genetisk og biokemisk forskning afsløret et omfattende netværk af molekylære interaktioner involveret i udviklingen af ​​Alzheimers.

“Det tyder på, at en bredere baseret terapeutisk tilgang, snarere end et enkelt lægemiddel, der sigter mod et enkelt mål, kan være muligt og potentielt mere effektivt til behandling af kognitiv tilbagegang på grund af Alzheimers,” sagde Bredesen.

Der er ingen humane studier (med mennesker) som har arbejdet målrettet med terapeutiske fremgangsmåder. Men sagde Bredesen, det er muligt, at adressering af flere terapeutiske mål (pathways) inden for Alzheimers netværk understøtter hinanden, selv når hvert enkelt mål påvirkes relativt beskeden. “Med andre ord,” sagde han, “virkningerne af de forskellige mål kan være synergistisk.”

Bredesens laboratorium har fundet bevis for, at Alzheimers stammer fra en ubalance i nervesignaler. I den normale hjerne udvikler specifikke signaler nerveforbindelser og hukommelse, mens balanceringssignaler understøtter hukommelsestab, hvilket gør det muligt at glemme irrelevante oplysninger. Men hos mennesker med Alzheimers er balancen af ​​disse modstående signaler forstyrret, nerveforbindelser undertrykkes, og minder er tabt.

Studiets resultater afkræfter den populære tro på, at Alzheimers skyldes akkumulering af proteinplak i hjernen.
Plak er et symptom. For at reversere Alzheimers skal vi arbejde med de årsager som fører til dannelse af plak.

Original studie: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4221920/
Kilde: http://newsroom.ucla.edu/releases/memory-loss-associated-with-alzheimers-reversed-for-first-time

OPDATERING! I videoen siger jeg at Q&A session er torsdag kl.15.
Efter flere forespørgsler har vi lavet en ny tid som gælder fra nu af – hver onsdag kl.17.45.

Har du spørgsmål?

Husk at være nysgerrig og stille spørgsmål:

  • Skriv til mig direkte her nederst på siden under Leave a comment – jeg vil gøre alt for at svare hurtigst muligt.
  • Stil dem direkte til mig ved vores 45-min Live Q&A-session om Onsdagen kl.17.45
  • Jeg glæder mig til at møde dig online og besvare dine spørgsmål:
Location Local time Time zone UTC offset
København Onsdag, 17:45 CET UTC+1 hour
Tilslut ved 4 simple trin:
1. Husk at du skal have en google account – eller opret et nyt én gang for alle på www.google.dk. Gør det i god tid i forvejen!
2. Tryk på denne link præcist kl.17.45 på Onsdag: https://hangouts.google.com/group/ZHo3HyZQWlk83qYz1
3. Vent ca. 10-15 sekunder mens siden loader, og
4. Tryk på det lille kamera-symbol for at forbinde. Se billedet nedenfor:

 

hangout_join

Leave a Comment: