Alzheimer er et gradvist forfald af neuronforbindelser i hjernen med deraf følgende kognitiv svækkelse. Vi skal arbejde med de årsager, som trigger Azheimer.
Fordi neuroncellernes energiproduktion er svækket. Der er akkumuleret plak imellem cellerne og protein-sammenfiltringer inde i cellerne. Dette er “bare” symptomer. Årsagen er ubalancer i stofskiftet.
Et af de vigtige aspekter af et normalt stofskifte er ernæring.
Når vi hører ordet ernæring, tænker vi almindeligvis på mad, men ilt fra vejrtrækningen er også en del af vores ernæring. Uden ilt ville vi ikke leve mange minutter. Derfor fokuserede vi på vejrtrækning i forrige uge. Nu kigger vi nærmere på den anden store energikilde, mad.
Det er glykose. Alzheimer kendetegnes ved en tilstand af lavt stofskifte (hypometabolisme). Glykose er tilgængelig i kroppen, men cellerne evner ikke at optage den. Ofte kendetegnes Alzheimers med lav insulin-sensitivitet, ligesom ved diabetes. Det er derfor, forskerne de senere år er begyndt at omtale demenssygdommen som diabetes 3.
Et ofte forekommende fælles træk ved alle livsstilsygdomme inklusive Alzheimer er, at cellemembraner og mitochondrie-membraner er inflammerede (betændte). Det gør, at optagelsen af næringsstoffer (og ilt) er dårlig, og at cellerne får sværere ved at skille sig af med affaldsstoffer og toksiner.
Flowet inde i cellerne og imellem cellerne er dårligt, og stofskiftet er lavt. Cellerne bliver mindre fleksible, og det forringer deres evne til selvrensning om natten.
Men – den gode nyhed er, at alle neuroner kan optage en anden næringskilde end glykose. Denne anden næringskilde er ketoner – som kommer fra de gode fedtstoffer i mad.
Vi kan programmere vores stofskifte til at gå fra glykoseforbrænding til fedtforbrænding.
Vi tømmer køleskab og spisekammer for kulhydrater. Væk med:
For at have vejledning ved hånden i løbet af ugen og gøre det nemmere at følge din træning, kan du med fordel printe denne side i et læsevenligt format: https://sakharoff.com/wp-content/uploads/2017/07/Stop-Alzheimers-Praktiske-tiltag-Uge-3.pdf