Praktiske tiltag – Uge 4 – Misha Sakharoff

Praktiske tiltag – Uge 4

Vejrtrækning, søvnkvalitet og Alzheimers – Kan vi bruge natten til at regenerere hjerneceller?

I sidste uge har vi startet vores arbejde med ketogenisk ernæring. Vi kalder det ikke en diæt. Det er en livsstil. Når din krop bliver tilpasset og vant til det er det ikke svært overhovedet. Keto bliver nu brugt i en stor del af videnskabelig forskning mod livstilsygdomme. En måde at spise på som vil forandre dit liv!

Når vi arbejder med ketogen ernæring bliver vores sovevaner bedre – og vi begynder at bruge natten til at regenerere på celle niveau. I denne uge går vi i dybden med søvnkvalitet og forskellige aspekter af søvn. Fra søvnstadier til cellulære rensningsmekanismer – lige fra fysiologi til praksis!

 

I mailen i går har vi nævnt flere studier som forbinder vejrtrækning og søvnkvalitet:

  1. Fjernelse af affald, herunder Aβ var mest effektivt i soveposition på siden. Kliniske undersøgelser har vist, at søvn understøtter Aβ-detox fra hjernen.
  2. Patienter med AD har en fem gange højere chance for at have søvnapnø (OSA) end kognitivt normale personer af samme alder. Desuden tyder disse data på, at omkring halvdelen af patienter med AD har oplevet søvnapnø på et eller andet tidspunkt efter deres første diagnose. Kliniske undersøgelser har foreslået, at behandling af søvnapnø hos AD-patienter kan have dramatisk effekt.
  3. Søvnforstyrret vejrtrækning er en risikofaktor for udvikling af Alzheimers sygdom.

 

Vi har også nævnt hvad vi kan gøre af praktiske tiltag helt konkret:

  • Vi kan arbejde med at sikre den korrekte liggestilling i sengen i løbet af natten. Optimering af åndedræt er forbundet med den korrekte liggestilling i løbet af natten. Det stopper natlig hyperventilation og det har en kæmpe betydning for celle-iltning.
  • Buteyko-teknikken indeholder flere flere såkaldte “sleep-hacking” metoder, som optimerer søvn via forbedret celleiltning og effektivt stopper søvnapnø.
  • Dissse metoder er en del af 50-ugers online forløb rettet specielt for Alzheimers som starter i Juli 2017.

 

Se mere og få inspiration om vejrtrækning søvn og ernæring:

Her får du indblik i hvordan en af dagene på vores store 50-uges kursus ser ud. Det er det kursus som du har mulighed for at starte når dine 5-ugers gratis forløb er slut.

Det er vigtigt, at du følger den rigtige rækkefølge – der er mange vigtige detaljer, der ikke må springes over!

1. Start med at se den GENERELT DISKUSSION for at få et indblik i denne uges emne – ca. 12 min:

2. Når du er færdig med dette, kan du gå videre til Fysiologi – ca. 27 min:

3. Og så videre til TRÆNING – ca. 11 min:

OBS! Det er vigtigt at se videoerne i den rigtige rækkefølge – der er detaljer, der ikke må overses!

God træning!
Misha Sakharoff

Leave a Comment: