Uge 1: Fredags forsker-inspiration – Om alder og aldring – Misha Sakharoff

Uge 1: Fredags forsker-inspiration – Om alder og aldring

 

Vil du inspireres af en aldersforsker? 

1955. Det er det tal, Suresh Rattan kan læse på sin fødselsattest. Han er aldersforsker ved Aarhus Universitet. Han siger at takket være evolutionen kan vi ikke forestille os selv ældre end 45, og biologisk set burde vi bare opgive ånden, når vi har opdraget et par tro kopier af os selv. 

Vi fødes, vokser, udvikler os, modnes, får børn, bliver gamle – og dør. Det konstaterer Suresh Rattan i sin bog “Alder” som er lige udkommet i Januar 2017.

Men alder og aldring er ikke så simpelt, som det lyder. Vores alder går nemlig ikke kun fremad. Den går også tilbage, alt efter hvordan vi har det, og hvordan vi ser på os selv.

 

Jeg vil gerne introducere vores gæsteunderviser Suresh Rattan

Han kan fortælle hvorfor vi får livsstilssygdomme efter 45 år, og at det er ikke genetik der bestemmer det men faktisk vores livsstil. Hans rolle i kurset er ikke terapeutisk, men at inspirere dig med ny viden om aldring:

Suresh Rattan er aldersforsker, ph.d. og dr.scient. ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet. Han har publiceret over 250 artikler og 15 bøger om alder og aldring. Og han er en meget inspirerende herre!

 

Mød Suresh Rattan:

Suresh Rattan er vores gæsteunderviser. Han kan fortælle hvorfor vi får livsstilssygdomme efter 45 år, og at det er ikke genetik der bestemmer det men faktisk vores livsstil. Hans rolle i kurset er ikke terapeutisk, men at inspirere dig med ny viden om aldring. Han er aldersforsker, ph.d. og dr.scient. ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet. Han har publiceret over 250 artikler og 15 bøger om alder og aldring. Og han er en meget inspirerende herre!

Om Suresh Rattan, Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Suresh_Rattan
Køb Suresh Rattans bog “Alder” fra 2017: https://www.bog-ide.dk/produkt/alder-haeftet/2319670

 

Har du spørgsmål?

Husk at være nysgerrig og stille spørgsmål.
Skriv til mig direkte her nederst på siden under Leave a comment – jeg vil gøre alt for at svare hurtigst muligt.

Leave a Comment: