Nye muligheder for medicinfri behandling af Neurodegenerative demenssygdomme – Misha Sakharoff

Alzheimers og Demenssygdomme – Nye Hypoteser og Muligheder for Medicinfri Behandling – Del 1

I de seneste år ske der et paradigmeskift indenfor forståelse af sygdomsmekanismer bag demenssygdomme. Der kommer en del nye studier som ændrer på hvad er årsag og hvad er virkning og symptomer bag Alzheimer og andre demens sygdomme. I denne artikel prøver jeg at give et overblik over de vigtigste hypoteser for sygdomsmekanismer samt nye muligheder indenfor medicinfri behandling.

Indtil for nylig har der været to herskende hypoteser om sygdomsmekanismer bag Alzheimers. Den ene handlede om plak (beta-Amyloid plaque) som årsag til dannelse af tangles, sammenfiltringer, den anden om forværret vaskulær gennemstrømning  i hjernen (Vascular).

Forskningsresultater forekommet i de sidste 5-10 år viser at de gamle hypoteser for Alzheimers sygdomsmekanismer var symptomer – og ikke egentlige årsager til sygdommen. Or når man behandler symptomer uden at gøre noget med årsag når man ikke langt. Lad os se på de nye forskning. Men først lidt perspektivering.

Kan det vi spiser bidrage til Neurodegenerative demenssygdomme?

Hvordan fører vi landbrug på?

Det er blevet normalt at bruge masser af kemikalier på markerne, kemisk gødning som herbicider, syntetiske nitrater og fosfater. De fratager jorden de vigtigste naturlige mikronæringsstoffer som kul, zink, mangan, magnesium og svovl. Den nedbryder planternes ernæringsmæssige værdi. Når vi spiser mad som ernæringsmæssigt mangelfulgt mad bliver vi også ernæringsmæssigt mangelfulde.

Hvad gør vi så? Så vi prøver at regulere denne mangel ved at spise flere kalorier. Fordi vi ikke kan få mikronæringsstoffer nok fra udtømte fødevarer. Så vi spiser bare flere af dem. Dette er en af årsagerne til fedme-epidemien som vi oplever rundt omkring i verden.

Når jorden bliver tømt for sulfat, svovl, bliver fødevarer som stammer fra denne jord også udtømt for disse mikronæringstoffer svovl. Det naturlige vej vil være at lade det sidste års høst langsomt forgå og bliver naturligt nedbrudt for at bidrage med næring til det nye års afgrøder. I stedet tager vi det hele væk fra jorden ved at sprøjte kemiske gødning Round-up med Glyphosat som aktivt stof for at dræbe planten så det vil være mindre at have skrællet væk. Så starter vi igen på en frisk med kunstig kemisk gødning til næste år. Bizar måde at før landbrug på…

Kan vi føre landbrug på en bedre måde?

Vi er nødt til at gå tilbage til økologisk landbrug til at producere meget sundere mad. Vi skal stoppe lave maden om til kemikalier. I stedet skal vi bevare maden som den er naturlig, økologisk og ubehandlet med kemi. Vi skal bruge mere tid på madlavning, bruge mere tid på at spise – ellers vi bliver syge.

Hvordan hænger det sammen med Alzheimers og andre Neurodegenerative sygdomme?

Mangle på sulfat er en væsentlig faktor i Alzheimers sygdom. Det fører til mangel på cholesterol transport. Hvis vi mangler sulfat i hjernen – så mangler vi også kolesterol  i hjernen. Hvilke symptomer reagerer hjernen med på denne mangel? Neuroner opfører sig på samme måde som kroppens celler når man har diabetes. De svar ikke korrekt på insulin ved at tage glukosen og bruge den som brændstof til at få energi. Derfor kalder flere og flere forskere nu Alzheimers nu for Type 3 Diabetes.

Beta-Amyloid plak er ikke en synder – derimod virker den beskyttende mod Alzheimers. På samme måde som kolesterol som en bestanddel af plak i vores arterier blev i årevis anklaget for at være årsag aterosklerose – åreforkalkning. Det er ikke en synder, den er ikke en årsag – men en symptom på kronisk systemisk inflammation i vores krop, som følge af kronisk forkert ernæring.

Lidt fysiologi til hjerneceller

Tilbage til Beta-Amyloid plak. Ifølge det nyeste forskning omdirigerer den cellerne til at bruge andre energikilder end glukose. Hjernens såkaldte hjælperceller Astrocytter omdanner hjælper med at omdanne glukose til mælkesyre/laktat og give det som foder til neuroner.

Ketogenisk ernæring forsyner hjerneceller med ketoner som alternativt brændstof til neuroner. Når energiforsyning baseret på glukose ikke fungerer korrekt kan keton-stoffer erstatte glukose og blive fuldgyldig og foretrukken kilde til energi til neuroner – og til alle andre kroppens celler.

Kort sagt, ideen er at stoppe med at spise den mad som forsyner neuroner i hjernen med et type brændstof som de på grund af specielle omstændigheder ikke kan håndtere – og give dem alternative næring. De ‘specielle omstændigheder’ i dette tilfælde er et liv eller en lang periode i livet med forkert ernæring. Den ‘alternative næring’ er den nye sammensætning af måltider som fører til dannelse af ketoner fra de sunde fedtstoffer.

Vi har længe levet med en sejlivet myte om at hjerneceller ikke kan bruge andet end glukose. Forskning viser at det er helt forkert. Hjerneceller kan bruge flere forskellige stoffer som energikilder, altså udover glukose – mælkesyre/laktat, alkohol, ketoner. Her hjælper hjerneceller Astrocytter til når energiforsyning til neuroner er defekt.

Hjernen har brug for en enorm mængde energi til at fungere ordentligt

Det er kendt faktum at hjernen som organ bruger den største andel af kroppens daglige energiomsætning. Her kan ketoner blive den bedste og den mest stabile energikilde. Fordi en 1 gr fedt som leveren spalter til ketonstoffer har 9 kCal energi. Det er næsten 2.5 gange mere end den energimængde som vi får fra 1 gr kulhydrat som energikilde.

Medicinalindustrien har brugt milliarder af dollars i de seneste 20 år på at udvikle behandlingsformer baseret på forskning i Amyloid plak som kilde til Alzheimers – med ingen som helst resultater. Nu forsker industrien i hvordan statiner kunne hjælpe Alzheimers… Og hjernen bruger masser af kolesterol. Ja, den består faktisk af kolesterol.

En almindelig kliché-agtig sætning som man hører når der kommer tale på billige og virkningsfulde alternativer til dyr medicin er “Der er ikke nok beviser”. Sandheden er at ingen medicinalfirma vil sponsorere denne forskning! Lige i dette tilfælde fordi der er ingen penge i at bruge ekstremt billige kokosolie som hovedingrediens i behandlingen af Alzheimers. Alzheimersforeningen i USA har svaret til forfatteren af bogen om Alzheimers of ketogenisk diæt baseret på kokosolie: “Du må ikke fremme udokumenterede påstande om alternative eller komplementære behandlingsformer på dette site”. Alzheimers forretning er penge …

Kilder til videskabelige undersøgelser nævnt i denne artikel:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2769828/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4191295/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24529521
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3219306/
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-05/ats-sft051413.php

Could Your Sleep Position Help Reduce Alzheimer’s Risk?


http://jcs.biologists.org/content/124/4/495

Fortsættelse følger

I artiklens del 2 vil vi tale om mere ny viden vedr. demenssygdomme og deres medicinfrie behandling:

  • Nye videnskabelige undersøgelser som peger på at Alzheimers udvikles pga. skrumpende hjerne masse som skyldes overforbrug af statin-medicin
  • En ny videnskabelig undersøgelse finder en stærk forindelse imellem søvnapnø og Alzheimers sygdom
  • Alzheimers, demens og slagtilfælde opstår og udvikler sig pga ophobning af toksiske stoffer i hjernen